Transport gratuit pentru comenzi peste 500 lei.

Cateva cuvinte despre conceptul decoArt

Concepute de designeri internaţionali, produsele noastre se adresează clienţilor cu un simţ estetic ridicat care doresc să iasă din anonimat.

Echipa noastră este tânară, profesionistă şi formată din arhitecţi dornici să vă ajute ȋn amenajarea locuinţei ȋntr-un stil rafinat şi călduros.

Suntem preocupaţi de nevoile clienţilor, ȋncurajăm creativitatea şi de aceea compania noastră colaborează cu mărci de top şi oferă produse de înaltă calitate. Tapet, corpuri de iluminat, profile decorative şi alte produse atent selecţionate sa vă ȋmbunătăţească aspectul locuinţei şi calitatea vieţii.

Ȋn secţiunea Intrebări vă puteți baza pe asistența noastră specială pentru a vă ghida atunci când este vorba de măsurarea cantităților de care aveți nevoie şi multe alte informaţii.

De ce decoArt.ro ?

Conceptul de arhitecți

Produse moderne
Designeri de top
Asistență gratuită

Cum funcționează ?

Fi creativ!

Alege produsele favorite
Finalizează comanda
Bucură-te de rezultat!

Întrebări frecvente


Tot ce trebuie să știi despre montarea tapetului

Tapetul și fototapetul revin cu siguranță în trend și tot mai mulți dintre noi ar trebui să se poată bucura de avantajele folosirii lor în detrimentul vopselei. Deși continuă să fie considerat un trend al vremurilor apuse, în prezent, confecționarea tapetului a ajuns la un nou nivel cu ajutorul tehnologiei, dar și a oamenilor pasionați de istoria și meșteșugul tapetelor. Artiștii pot acum să își dezvolte mediul și să contribuie cu operele lor la modele inedite și originale de tapet, fotografii pot să-ți lase amprenta asupra fototapetelor, designerii de interior se pot bucura de nenumărate modele pentru fiecare stil de amenajare, iar cei care vor să se bucure de toate aceste oportunități de a-și decora pereții, pot apela cu ușurință la ajutorul tapetului.


Cum pregătesc peretele?

Un pas crucial înainte de a aplica tapetul este pregătirea suprafeței pe care va fi montat. Suprafața trebuie să fie curată, uscată și fină. Dacă există multe straturi de vopsea sau un strat foarte vechi, acestea ar trebui îndepărtate înainte de a aplica tapetul.

 • Perete cu fisuri: Dacă peretele tău prezintă anumite fisuri care trebuie reparate, nu le acoperi doar cu vopsea, ci apelează la produse speciale precum gletul. Peretele trebuie șlefuit pentru ca suprafața să rămână netedă și pregătiră pentru aplicarea tapetului.
 • Tapet peste vopsea lavabilă: Poți aplica tapetul peste vopsea dacă suprafața nu prezintă alte probleme sau imperfecțiuni. Este important să cureți suprafața în prealabil, să o șlefuiești și să aplici un strat de amorsă înainte a aplica pasta adezivă.
 • Perete cu mucegai: 
 • Dacă suprafața pe care vrei să aplici tapetul prezintă urme de mucegai, tratează inainte peretele cu soluții speciale. Nu aplica tapetul în speranța ca asta va stopa răspândirea mucegaiului pe o suprafață mai mare. Este foarte important să aplici tapetul doar după ce peretele a fost curățat 100% de mucegai.

Nu uita să verifici dacă suprafața este suficient de absorbantă sau nu. Poți face asta aplicând puțină apă pe o porțiune mică de pe peretele pe care vrei să aplici tapet. Dacă observi că se formează picuri de apă, suprafața nu este îndeajuns de absorbantă, sau chiar deloc.


Câte tipuri de tapet există?

Există mai multe tipuri de tapet care diferă în funcție de materialul de bază și în funcție de materialul de suprafață. În funcție de bază:

 • Tapet din fibră nețesută (vlies) Este compus din fibre de celuloză și fibre textile și lasă peretele să respire. Acesta se îndepărtează cu ușurință fără a fi nevoie să fie umezit în prealabil.
 • Tapet din hârtie Are o durabilitate medie și de obicei este lavabil sau superlavabil.

În funcție de suprafață:

 • Tapet de hârtie – Suprafața are 2 straturi de hârtie de calitate superioară, imprimată. Tapetl este lavabil.
 • Tapet vinilic – În exterior are un strat PVC, este ușor de curățat și rezistent la razele directe ale soarelui.
 • Tapet din fibra textilă – Poate avea ca strat de bază atât hârtia cât și vlies, iar la suprafață este din fibră textilă.
 • Tapet vopsibil – Vopseaua se poate aplica în mai multe straturi în funcție de tipul de tapet.

Cum îndepărtez tapetul vechi?

Montarea tapetului nou peste un tapet vechi poate fi o sarcină complicată și, poate, neplăcută, așa că cel mai indicat ar fi să îndepărtezi tapetul vechi pentru a putea curăța și pregăti peretele înainte de o nouă aplicare.

Pentru că există șanse mari să fie nevoie de apă, primul lucru pe care trebuie să-l faci (dacă ai prize sau întrerupătoare pe peretele respectiv) este să închizi curentul, așa că nu te apuca de treabă seara sau noaptea! 🙂 

 • Îndepărtarea tapetului din fibră nețesută: În cazul acestui tip de tapet va fi, desigur, o treabă mult mai rapidă și curată! Tapetul se va dezlipi ușor să fie nevoie de apă. Începe de la bază și dezlipește încet fâșiile înspre tavan.
 • Îndepărtarea tapetului cu baza de hârtie: Dacă e vorba de un tapet foarte vechi, cel mai probabil va fi vorba de unul cu baza de hârtie. Acesta va avea nevoie de o cantitate considerabilă de apă și lăsat să se înmoaie. După înmuiere va trebui să îl îndepărtezi ușor folosind un șpaclu. Poți aplica apa de sus în jos cu un burete mare, un dispozitiv spray sau o pensulă mare. Lasă tapetul să se înmoaie în jur de 15 minute și încearcă să-l dezlipești.

În cazul tapetelor cu două straturi, e posibil să înlături stratul de la suprafața fără a înmuia tapetul în apă și mai apoi să continui cu stratul următor care va avea nevoie de înmuiere.

Parteneri

DecoArt colaborează cu branduri internaționale de renume ȋn domeniul
amenajărilor interioare

Tapet, tesaturi, covoare, pendule, lustre, veioze, corpuri de iluminat

Cos de cumparaturi

 • Nu sunt produse in cos